Великобритания  отмени санкциите срещу руския милиардер Олег Тинков. Припомняме, че за отмяна

...
Великобритания  отмени санкциите срещу руския милиардер Олег Тинков. Припомняме, че за отмяна
Коментари Харесай

Великобритания отмени санкциите срещу руския милиардер Олег Тинков след писмо от Брансън

Великобритания  отмени глобите против съветския милиардер Олег Тинков. Припомняме, че за анулация на глобите против предприемача пред управляващите в Обединеното кралство се застъпи персонално английският милиардер и основател на Virgin Group Ричард Брансън с писмо до английското външон министерство, съобщи Мениджър.

Руският милиардер бе включен в санкционен лист, включващи изземване на активи и възбрана за даване на доверителни услуги.

На 1 март 2022 година Олег Тинков, обръщайки се към английските управляващи, сподели, че е склонен с решението за налагане на наказания против тези, които поддържат съветската инвазия в Украйна, само че самият той не е един от тях. 

През октомври предходната година милиардерът обяви, че се отхвърля от съветското си  поданство, защото не желае да бъде „ обвързван със протичащото се “.

Обединеното кралство оправда решението да наложи наказания против Олег Тинков с това, че той е акционер в Tinkoff Bank, организация, работеща в „ бранш със стратегическо значение “ за Русия, и в тови си качество  „ е взел участие в приемането на облаги или поддръжката на съветското държавно управление “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР